SPORT     RELAXARE       logotaberestraja      EDUCATIE     CULTURA

Smiley face

Reguli de conduita pe partii

REGULI DE CONDUITA PE PARTII PROPUSE DE FEDERATIA INTERNATIONALA DE SCHI

 

1. Sa luam in consideratie si ceilalti schiori! Schiorii trebuie sa se comporte pe partii in asa fel incat sa nu puna in pericol pe altii, sau sa nu raneasca pe ceilalti. Acest aspect este valabil si pentru echipamentul potrivit.

2. Sa schiem cu viteze optime, controlate! Totdeauna sa schiem conform nivelului de pregatire, al conditiilor de teren (vizibilitatea!) si sa luam in considerare si nivelul de aglomeratie al partiilor.

3. Alegerea liniei (traseului) de coborare! Schiorul aflat in coboarare, trebuie sa aleaga linia de coborare in asa fel incat sa nu puna in pericol in nici un caz pe cel care aluneca in fata lui (preferabil sa nici nu sperie).

4. Depasirea si ocolirea! Este permisa orice depasire din stanga, dreapta, sus, sau jos, cu o singura conditie: totdeauna sa ramana spatiu suficient pentru manevrele (chiar si cele neasteptate) ale schiorului ocolit.

5. Obligatiile privind pornirea si intrarea pe partie! Schiorul, daca efectueaza astfel de manevre, trebuie sa se convinga ca in urma acestei manevre nu pune in pericol pe altii.

6. Oprirea! Oprirea este interzisa pe portiuni inguste sau cu vizibilitate redusa a partiei. In cazul unei caderi suntem obligati sa parasim in timpul cel mai scurt zona respectiva.

7. Urcarea si coborarea pe jos! Pentru urcare si coborare pe jos (fara schiuri) trebuie sa folosim totdeauna marginea partiei.

8. Sa fim atenti la semne si indicatoare! Toti schiorii sunt obligati sa respecte semnele si indicatoarele de pe partii, inclusiv al personalului de ingrijire.

9. Acordarea de ajutor! In cazul unor accidente este obligatoriu sa acordam de ajutor. Neglijarea acestui aspect se pedepseste prin lege.

10. Obligatia de a ne identifica! Indiferent daca am provocat un accident sau am fost martori, suntem obligati sa ne identificam in fata organelor abilitate.

Aici gasiti link-ul cu aceste informatii: http://www.skimania.ro/reguli-de-conduita-pe-partii.html

Ne gasesti pe Facebook
             
 

Parteneri

tabere straja tabara straja tabere in straja tabere la straja tabere aventura tabara aventura tabere supraponderali tabara supraponderali tabara activitati tabara aventura tabere aventura tabara vara tabara iarna copiii aventura la munte la munte instructor de ski instructor de schi ski schi skiul montan montan monitor de schi straja monitor straja live straja cazare straja cazare platoul soarelui vila platoul soarelui pensiunea platoul soarelui cazare straja iarna straja vara straja shchitul straja marius fodoran in straja munte straja masivul straja statiunea straja tabara tabere straja copii copil munte sanatate lupeni supraponderal fodoran sport alpinism urcare relaxare educatie dezvoltare cultura nutritie crestere tirolina teambuilding team building cursuri firme firme echipa consolidare echipa gras obez

Ski Strajacabana dariaScoalaDeSchiSiSnowboardStraja

 

 

Power by BRANDO