SPORT     RELAXARE       logotaberestraja      EDUCATIE     CULTURA

Smiley face

Guestbook

    Totul pare invaluit in pace, lipsit de zarva si rautatea din orasele mari. Ma simt in siguranta la orice pas pe care il fac pentru a ma scufunda si mai mult in natura ce pare ca ma iubeste. Aici, pare ca raul sa nu existe. Nu pot vedea decat frumusetea creata de Dumnezeu, un loc in care linistea, pacea si fericirea domnesc.

    Admir fiecare colt de natura care mi se descopera in fata ochilor, iar daca as putea, as vrea sa fac poze cu ochii. Aerul imi inunda plamanii cu sanatate, iar exercitiile fizice pe care le fac imi dau impresia ca sunt un ursulet care acum a iesit din hibernare si se dezamorteste.

    Aici, nici macar oboseala nu isi face prezenta, indiferent cat de lungi si aventuroase sunt drumetiile sau cat de complexe sunt exercitiile dintr-un antrenament de karate sau de aerobic. Lispa telefonului nu are cum sa fie simtita, avend in vedere ca mereu avem cate ceva de facut. Totul pare de vis...

    Am pasit increzatoare intr-un loc aproape neatins de oameni rai, care vor doar sa distruga. Chiar mai bine de atat, am fost intampinata cu multa caldura de catre organizatorul Marius Fodoran si de catre coordonatorul Nistor Andrei.

    Incepand cu data de 17 august am descoperit frumusetea din Straja, aflat la o scurta distanta de orasul Lupeni, situat in judetul Hunedoara. Cabana in care am fost gazduiti se afla pe Platoul Soarelui (Complex turistic). Locul de unde ceata atinge pamntul, iar nori se coboara la nivelul brazilor.

    Chiar dupa cina gustoasa de la ora 19, am inceput activitatea printr-o mica incalzire. Am facut jocuri de stafeta care presupun mult spirit de echipa, energie si miscare. Seara, pentru a ne cunoaste mai bine, am invatat Activity, un joc interactiv, care iti pune mintea la contributie.

    Diminetile racoroase incepeau cu inviorarea, care iti dezamortea toti muschii si te facea sa te simti plin de viata. Pot spune cu toata sinceritatea ca toate micurile dejun au fost atat de complexe si diversificare astfel ca mai niciodata nu reuseam sa mananc totul!

    Fiecare zi era diferita ! Faceam jocuri de cunoastere, la inceputul taberei, ajungand ca la finalul taberei sa formam echipe in care sa avem propria strategie. Am invatat nenumarate jocuri de echipa, insa unul care mi-a placut enorm de mult a fost cel in care eram impartiti in doua echipe, iar fiecare trebuia sa transporte apa dintr-o galeata mare in alta, prin intermediul unei galeti mai mici. Astfel, am reusit sa fim uniti, sa ne facem propria strategie, iar mai apoi am si castigat.

    Drumetiile prin paduri sau prin varfuri de munte au fost de altfel un lucru foarte frumos pentru mine. Mergand prin paduri, am mancat zmeura si mure. Cascada Lazaru m-a impresionat prin simplitatea ei, dar si prin drumul aventuros de 3 kilometrii pe care l-am facut pana la ea. Pot spune ca am „escaladat” bolovani si am fost cand sus cand jos pe drumul ingust si abrupt. In Pensiunea Retezat, am parcurs in decursul a catorva ore traseul tematic „Padurea si chiriasii ei”. A fost un drum foarte aventuros , insa ceea ce am putut vedea si ceea ce am aflat intrecea orice obstacol pe care l-am intalnit. De altfel, drumul a fost si plin de rasete, in grupul nostru alaturanduni-se coordonatorul Benedekfi Istvan. Un peisaj frumos am putut admira si la barajul Valea de Pesti.

    Niciodata nu am invatat atatea tipuri de sporturi intr-o singura saptamana! Am descoperit cat de usoare sunt miscarile de Karate si de Taibo, insa cat de greu poate fi aerobicul si fotbalul. Prin sportul pe care l-am facut in aceasta tabara am reusit sa imi intaresc musculatura si sa imi pun toti muschii la lucru. Am invatat exercitii de incalzire si de stracing.

    Ca in fiecare tabara, a fost si o seara de talente, in care fiecare a incercat sa dea tot ce are mai bun ! Cei mai buni au si castigat, printr-un dialog improvizat si o melodie compusa de ei... Am avut parte de rasete si distractie si in acea seara, cam ca in majoritatea seriilor. Nici focul de tabara nu s-a sfiit sa vina in tabara, ba chiar a venit de doua ori ! A fost un foc mare la care toti ne intindeam betele sa ne facem bezele!

    In legatura cu mancarea ce ne-a fost servita, nu pot spune altceva decat complimente bucatrului ! Am mancat cele mai bune supe creme din viata mea, frigarui si gratare. Din fericire am invatat si retete noi, pe care acum le pot face si singura acasa!

    In ziua de 23 august, ultima zi din tabara de aventura, am avut surpriza de a participa la cautarea de comori. O ora plina, in care alergam de sus in jos si de jos in sus, pe o panta de 100 de metri, abrupta.. Cam greu, dar am si castigat. Iar ca de final, m-am dat si pe tiroliana, in parcul de aventura. O experienta pe care vreau sa o retraiesc.

    Am plecat de acasa incarcata cu oboseala si agitata, sperand ca voi ajunge intr-un loc in care sa ma pot relaxa pe deplin, sa ma deconectex de tot, si dorindu-mi si sa dau cateva kilograme jos. Ei... se pare ca asta am si primit. Am revenit acasa extrem de odihnita, sanatoasa, fericita, vesela si cu gandul ca am descoperit oameni noi cu care am legat prietenii. Oameni pe care sper sa ii voi revedea.

    Am cautat, am gasit, am avut incredere si a fost minunat ! Recomand cu tot dragul si cu toata increderea Taberele din Straja. Vei avea ocazia sa intalnesti oameni prietenosi, peisaje de vis , si sa ai parte de o vacanta minunata!

Cu drag, Roberta Nica

Ne gasesti pe Facebook
             
 
Irish gambling website www.cbetting.co.uk Paddy Power super bonus.